210703 (4).jpg

Zvintos

Dvärgvädur rex

 
2022-10-09 12.31.12.jpg
riverrose-yourbohosoulFREE-paper7.jpg

Hej!

Ninni heter jag och är 34 år gammal. Lyckligt gift sedan många år och mamma till en son född 2013. Drömmen som liten var att bli veterinär, tills allergierna slog till. Gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet och är således utbildad undersköterska. På grund av kronisk smärtproblematik (diagnosen fibromyalgi 2017) valde jag att läsa till vårdadministratör och blev färdig sommaren 2020 och har jobbat som medicinsk sekreterare sedan dess.

Jag fick min första kanin när jag var 11 år gammal och efter det var jag fast! Sedan dess har jag, med undantag för några få år, alltid haft kanin. Uppfödningen låg vilande mellan 2012 och fram till 2020 då det helt enkelt inte fungerade att ha dem på balkongen. Nu sedan 2018 bor vi i bostadsrätt med egen ganska stor gräsmatta, så nu är uppfödningen igång igen om än i ganska liten skala.

Utöver kaninerna har jag flera andra hobbys som jag önskar jag hade mer ork att ägna mig åt. Dessa innefattar fotografering, sömnad och annat skapande (ex vinyltryck).

Dot Paint Splatter

Uppfödningen

Zvintos är en småskalig uppfödning av dvärgvädur rex belägen i Fagersta, norra Västmanland. Första renrasiga kullen föddes 2008 och började med dvärgvädur rex 2021, alltså väldigt nyligen. Jag har förälskat mig i det mer alerta temperamentet hos de rexpälsade och den sammetslena pälsen!

Abstract Flame

Medlemsskap

Jag är medlem i Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund (SKAF) med Dalarna som länsförening samt Svenska Vädursklubben

Innehavare av uppfödarnummer M14.

Övergripande
avelsmål

 • få fram dvärgvädur rex i viltgul.

 • få fram dvärgvädur rex i holländartecknad viltgul.

 • förbättra rastyp och päls.

 • behålla det mer alerta och nyfikna/sociala temperamentet.

 • verka för en fortsatt god hälsa genom att prioritera friska och lätthanterliga kaniner med bra fertilitet och modersegenskaper.

Golden Dots

Avelsmål
2023

 • påbörja projekt "holländartecknad" med 1-2 kullar.

 • förbättra rastyp på de rexpälsade, genom att korsa in normalpälsat/rexbärare.

 • få fram viltgul i rexpälsat!

Höjdpunkter

riverrose-yourbohosoulFREE-scatter2.png
P1070321.jpg

Den 16 juli bar det av mot utställning i Herrljunga, där det samtidigt även var Vädursspecial. Hade inga större förhoppningar mer än att Sisu (Alrunans Sisla) åtminstone borde kunna få 94p. Döm om allas förvåning när hon blev bedömd på 94,5p och vi kom på en 11:e plats. Dessutom vann hon på Vädursspecialen pris för Bäst i färg, Bästa vita vädur och det nyinstiftade priset Bästa vädur med avvikande hårstruktur. Vilken chock!

paint5.png

Herrljunga 16-17/7

riverrose-yourbohosoulFREE-paper1.jpg
Skärmbild 2022-09-15 163734.jpg

För första gången kunde jag vara med på den uppfödarträff som i år anordnades hemma hos Michelle på MK's kaniner. Jag och Lund's kaniner slog följe ner. Väldigt roligt att träffa alla och faktiskt få ett ansikte på personerna bakom de olika uppfödningarna. Såklart även superskoj att få klämma och känna på olika kaniner och pälsar, samtidigt som vi kunde lära oss väldigt mycket av de som hållit på längre med dvärgvädur rex.

paint3.png

Uppfödarträff 9/7

sbasic_dayswithyou_05.jpg
211202 (7).jpg

På lådutställningen i Borlänge ställde jag 5 av mina kaniner, där 4 av dem var rexpälsade. En av dessa var min avelshane Ask (Alrunans Dunlin) som blev bedömd på hela 94p och fram tills då var en av de högst bedömda dvärgvädur rex! Extra roligt var att han dessutom fick 19/20 poäng på pälsen.

paint1.png

Utställning 29/1

 
Anteckningsbok

Kontakt

Skicka ett mail till zvintos@live.se eller använd nedanstående kontaktformulär.

Tack för ditt meddelande!

 • Facebook
 • Instagram
 • TikTok
 • Youtube